Broek korter maken & innemen

Erkende kleermakers & coupeuses voor kledingreparatie, kledingherstel, vermaakservice en stomerij bij u in de buurt.

Broek korter maken & pantalon laten innemen

Het laten innemen van een pantalon of vermaken, zoals een broek korter maken of juist langer kunt u vakkundig overlaten aan een erkend kleermaker of coupeuse bij jou in de buurt. Wij hebben de beste kleermakers en coupeuses geselecteerd welke jaren ervaring hebben met kledingreparatie, zoals het op maat laten maken van pantalons & (spijker)broeken (jeans).
Broek korter maken pantalon innemen

Hoe maakt een kleermaker jouw broek of pantalon korter?

 

1. Juiste lengte broek/pantalon bepalen

In een naaiatelier van de kleermaker of coupeuse bepalen ze de nieuwe lengte van jouw broek/pantalon, welke met jou is afgesproken, door de broekspijp tot de juiste lengte op te trekken, de opgetrokken stof dubbel te pakken en vast te spelden.

2. Meten deel voor inkorten van jouw broek

Vervolgens meten ze het stukje stof dat ze hebben afgespeld. Dit doet de kleermaker op meerdere plaatsen en zorgt dat het aantal centimeters overal gelijk is.

Dan vermenigvuldigt de kleermaker of coupeuse daarna het aantal gemeten centimeters met twee, want hij/zij heeft de stof dubbel gepakt. (Dus: meten ze 2 cm, dan moet de broek 4 cm korter worden.)
Een andere manier is natuurlijk door de pijp om te slaan en van onder af het aantal centimeters meten dat de broek te lang is.

3. Lengte afmeten van (spijker)broek of pantalon

De kleermaker verwijdert de spelden en keert de (spijker)broek of pantalon binnenstebuiten.
Vervolgens meet hij vanaf de rand van de originele zoom de helft van het totaal aantal in te korten centimeters af en vouwt op deze lengte de pijp om.

4. Omgevouwen stof vastspelden van broek of pantalon

De kleermaker steekt de omgevouwen stof rondom vast met spelden over dwars. Het is belangrijk hierbij dat de naden aan beide kanten precies op elkaar komen te liggen.
De (spijker)broek/pantalon knipt hij niet af!

Van de omgevouwen zoom meet hij alleen het lichte stuk stof de helft van het aantal in te korten centimeters! De originele zoom dus niet meegerekend!

De kleermaker speldt eerst de stof op de naden vast, zodat hij weet dat deze goed op elkaar komen te zitten.
Dan speldt hij de spijkerbroek/pantalon vast met dwarsspelden. Op deze manier kan hij met de naaimachine over de spelden heen stikken, zonder dat de stof schuift en de naald breekt.

 

5. Zoom vaststikken van broek of pantalon

Een goede kleermaker of coupeuse werkt met de vrije arm en stikt de zoom rondom vast, met de stiknaad strak tegen de rand van de originele zoom. Soms gebruiken ze hierbij een ritsenvoetje, waarbij ze de machine zo instellen dat de naald aan de linkerkant komt.
Ze stikken niet door de originele zoom, maar er vlak langs!
Belangrijk is dat ze niet vergeten het aan- en afhechten bij het begin en het eind van de stiknaad!
Bij de dikke zijnaden is het wat moeilijker stikken. Zo nodig gebruiken ze met behulp van een schaar een beetje mee, om de stof onder het voetje door te duwen.

 

6. Zoom vastzetten van uw broek of pantalon

De kleermaker keert de (spijker)broek/pantalon weer om en zetten het flapje stof dat nu aan de binnenkant zit, aan de buitenkant vast met een trensje in de schaduw van de zijnaad.

Resultaat!
Hierna knippen we de draden af en verwijderen de spelden. Vervolgens persen we daarna de zoom goed plat en hebben een mooi ingekorte (spijker)broek of pantalon voor u!

Kosten broek inkorten of pantalon innemen?

Benieuwd wat de kosten zijn van het inkorten van een broek of pantalon? Ga dan naar prijslijst kledingreparatie.

Kies een kleermaker of coupeuse in ons overzicht
Heeft u kledingherstel nodig aan uw pantalon of broek? Maak een afspraak of ga langs bij een erkende kleermaker of coupeuse in ons overzicht. Dan ben je verzekerd van een vakman of vakvrouw!